Povestea noastră

Povestea noastră

Totul în viață începe cu o întâlnire… Prima s-a petrecut acum 21 de ani, când Bruce Wright, pasionat de trecut, l-a cunoscut la Ulpia Traiana Sarmizegetusa pe Cristian Găzdac, pe atunci student la arheologie. Cu timpul, s-a legat o prietenie pentru o viaţă, iar mai târziu Bruce a devenit naş la cununia lui Cristian cu Ágnes. Visele lor comune despre crearea unui loc unic de relaxare şi încrederea necondiţionată a unora în ceilalţi a făcut posibilă iniţierea unui proiect european a cărui rezultat este "Harmonia Mundi".

O altă întâlnire importantă a fost cea cu Tünde Vitz, artist textilist, care este prietenă cu Ágnes prin intermediul copiilor de aceiași vârstă. Invitaţia de a participa la proiect a devenit pentru Tünde ocazia de a-şi proba veleităţile de designer. Pensiunea s-a transformat treptat într-o "investiţie de suflet" pentru amândouă. Prietenia şi entuziasmul comun pentru lucrurile realizate cu suflet a făcut posibil să dedice timp şi energie nemăsurată pentru acest proiect.

Totul s-a realizat într-un singur an. Cum a fost posibil? Prin alte întâlniri, deloc întâmplătoare. La poalele turnului acestui "castel", arhitecți şi constructori, artiști și artizani au colaborat astfel încât rezultatul să încânte trupul și sufletul fiecăruia dintre noi. Comunicarea între etnii (român, maghiar, american) nu a fost o dificultate, ci un izvor permanent de creativitate şi un reper de umanitate.

Cei care au lăsat o amprentă inconfundabilă pe Harmonia Mundi sunt: